اعلامیه کاتماندو در مورد فعالیت های کوهستانی
با توجه به اینکه کوه ها در معرض تهدید تغییرات آب و هوایی، بهره برداری از منابع و بلایای طبیعی با پیامدهای بالقوه گسترده و ویرانگر برای جوامع کوهستانی هستند. ضمن یادآوری اهمیت گردشگری کوهستانی پایدار به عنوان یک بخش خدمات قابل تجارت در حال تغییر بازی برای دستیابی به نتایج همکاری و توسعه منطقه ای، اعلامیه ای صادر شد که به بنام اعلامیه کاتماندو معروش گشت:
تاریخچه:
در اجلاس شهر کاتماندو، نپال در تاریخ ۲۲ تا ۲۳ نوامبر ۲۰۱۸ در حضور شرکت کنندگانی از بلژیک، آلمان، هنگ کنگ، جمهوری خلق چین، هند، ژاپن، نپال، هلند، نیوزیلند، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا و به نمایندگی از ۲۲ سازمان، با توجه به چالش های کلیدی که جوامع کوهستانی تجربه می کنند. استفاده از فرصت های ناشی از اهداف توسعه پایدار سازمان ملل (SDGs) و اولویت های SDG خاص کوهستانی؛ و شناسایی راه حل های معیشتی نوآورانه، جامعه محور و انعطاف پذیر برای توسعه گردشگری کوهستانی منطقه ای در هیمالیا؛ این اعلامیه صادر شده است:
مواد اعلامیه:
2. انواع گیاهان، جانوران و منابع طبیعی نیاز به توجه، مراقبت و توجه فوری دارند.
3. اقداماتی که برای کاهش تأثیر منفی فعالیت های انسان بر کوه ها طراحی شده اند باید تشویق شوند.
4. میراث فرهنگی و کرامت مردم محلی از تعرض مصون است.
5. تمام فعالیت هایی که برای بازسازی و احیای جهان کوه طراحی شده اند باید تشویق شوند.
6. تماس بین کوهنوردان مناطق و کشورهای مختلف باید با روحیه دوستی، احترام متقابل و صلح بیشتر تشویق شود.
7. اطلاعات و آموزش برای بهبود روابط بین انسان و محیط اطرافش باید در دسترس اقشار وسیع تر و گسترده تر جامعه باشد.
8. استفاده از فناوری مناسب برای نیازهای انرژی و دفع مناسب زباله در مناطق کوهستانی مواردی است که نگرانی فوری دارد.
9. نیاز به حمایت بیشتر بین المللی – دولتی و غیر دولتی – از کشورهای کوهستانی در حال توسعه، به عنوان مثال، در مسائل حفاظت از محیط زیست.
10. نیاز به گسترش دسترسی به مناطق کوهستانی به منظور ارتقای قدردانی و مطالعه آنها باید با ملاحظات سیاسی مهار نشود.کاتماندو اکتبر ۱۹۸۲فدراسیون بین المللی کوهنوردی و سنگ نوردی
UNION INTERNATIONALE DES ASSOCIATIONS D’ALPINISME