افزایش روز افزون جمعيت، توسعه شهرها، پيشرفت کشاورزی و صنعت، ارتقاء سطح بهداشت و رفاه عمومی و به تبع آن افزایش تقاضای آب، تأمين آب به یکی از دغدغه های مهم جوامع و کشورهای مختلف تبدیل شده است و نظر به اینکه کشور ایران در کمربند بيابانی جهان واقع شده و از اقليم گرم و خشک با بارندگی کم و ناچيز در مقایسه با ميانگين بارندگی جهان و قاره آسيا برخوردار است، از گذشته تاکنون موضوع تأمين آب شرب و بهداشتی از دغدغه های اصلی و مهم متوليان تأمين آب کشور بوده است. متأسفانه در دهه های گذشته سياستگذاری دولت برای تأمين آب مورد نياز مردم، صرفاً متمرکز بر مدیریت عرضه بود و اهتمام ویژه ای برای مصرف بهينه آب وجود نداشت. مضاف بر این شناخت ناکافی از واقعيتهای موجود، مردم را دچار توهم فراوانی آب کرده بود، بطوری که مردم این مایع ارزشمند را سخاوتمندانه مصرف میکردند. با استناد به حقایق فوق، شاه کليد گشایش کار، بهينه سازی مصرف آب و استفاده درست از این مایه بی بدیل است. آنچه مسلم است، فرهنگسازی اصلاح الگوی مصرف در یک جامعه، امری حياتی و ضروری به حساب می آید.
مشاهده گزارشات کمپین “حامیان آب”
امروزه روان شناسان تربيتی و متخصصان تعليم و تربيت بر این باورند که برای دستیابی به مراحل بالاتر رشد، ضروری است که اولين مراحل آن را جدی گرفت؛ لذا اگر دانش آموزان با موضوع مورد نظر درگير شوند به طور یقين سایر اقشار و ارکانهای فرهنگی که با کودکان و دانش آموزان سر و کار دارند با موضوع مورد نظر درگير خواهند شد.
در همين راستا خانه فعالین محیط زیست و توسعه پایدار استان پیرو اقدامات آموزشی فرهنگی و ترویجی در مدارس ابتدایی طرح حامیان آب را ویژه دانش آموزان برگزار کرده است . این طرح در موازات جشنواره نخستین واژه آب اجرا شده و هر مدرسه موظف به معرفی حداقل سه دانش آموز به عنوان حامی آب میباشد.
گروه حامیان آب برای ایجاد ساختار شبکه ای در مدارس جهت ترویج فرهنگ مدیریت مصرف آب تشکیل شده است.